Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?
ProMobility lease rekent het graag voor je uit
.

Het tijdperk van de hybride auto lijkt in snel tempo plaats te gaan maken voor die van het volledig elektrisch rijden. Nu de voordelen van hybride rijden nog maar beperkt zijn en de overheid met een aantal nieuwe (fiscale) regelingen is gekomen, neemt de interesse in volledig elektrisch rijden fors toe. Een toename die vooral te zien is bij de zakelijke rijders.

"Samen met de klant eerst alles goed doorrekenen."

De overheid betaalt mee.

Het milieu staat hoog op de agenda in Den Haag. Daarom heeft onze overheid recent nieuwe regels geïntroduceerd om het gebruik van elektrische voertuigen, die geen CO2 uitstoten, te stimuleren. Kort samengevat bestaat de regeling voor ondernemers uit de volgende voordelen:

  • Over de nieuwprijs van elektrische auto’s wordt geen BPM berekend;
  • Berijders betalen voor het gebruik van een elektrische auto geen wegenbelasting;
  • Zakelijke berijders krijgen een bijtelling van 4% over de eerste € 50.000,- van de nieuwwaarde en 22% over de resterende nieuwwaarde van hun elektrische auto;
  • Ondernemers kunnen gebruik maken van de MIA (Milieu Investeringsaftrek). Deze overheidssubsidie is eenvoudig aan te vragen en kan bijvoorbeeld bij de aanschaf van een bedrijfsauto van € 50.000,- en een belastingtarief van 25% een eenmalige subsidie opleveren van € 3.600,-.

Forse toename aanvragen voor elektrische auto’s.

Dick Dekker, directeur ProMobility “Als leasemaatschappij zien wij het aantal aanvragen voor volledig elektrische auto’s een enorme vlucht nemen. Naast voordelen die de overheid biedt, is er ook een besparing van 75% haalbaar op de brandstofkosten. De kosten van elektrisch laden zijn doorgaans maar 25% van de kosten van benzine of diesel. Een aantal van onze opdrachtgevers zijn al jaren actief bezig met duurzaam en groen ondernemen, zij kennen de weg inmiddels in de groene regelgeving. Bedrijven die hier nog niet helemaal in thuis zijn begeleiden wij volledig bij het doorrekenen van de voordelen en het aanvragen van de Milieu Investeringsaftrek.“

"Kia Niro, een van de meest populaire elektrische leaseauto’s."

Samen zoeken naar de beste oplossing.

“De Kia Niro en Hyundai Kona zijn momenteel erg populair, maar veel andere automerken bieden inmiddels goede alternatieven” volgens Dick Dekker. “De aanschaf van een elektrische auto is hoger, grofweg is het verschil 12%. Daarom nemen wij aanvragen en wensen voor een nieuwe leaseauto niet als vanzelfsprekend aan. Samen met de klant rekenen wij alles eerst goed door en nemen alle voordelen, inclusief een MIA-subsidie mee in ons leasetarief. Maar ook aanschafprijs en de voor- en nadelen voor het bedrijf en berijder maken wij transparant. Aspecten als bijtelling, ‘thuis laden’ en feitelijke actieradius van een elektrische auto spelen in ons advies een belangrijke rol.”

Altijd mobiel.

Aan elektrisch rijden kleven ook praktische zaken. Dick Dekker: “Wij zijn ons bewust van het feit dat Nederland zich, naast de Scandinavische landen, als koploper manifesteert op het gebied van elektrisch rijden. Vakanties en zakelijke trips naar landen met een ‘achterlopend’ beleid op dit gebied vragen dus ook om een oplossing. En die biedt ProMobility ook in de vorm van kortstondig vervangend vervoer als onderdeel van een leaseovereenkomst.”

Kijk hier voor meer informatie over ProMobility Zaanstreek, en hier voor het laatste nieuws over import lease.


ProMobility

Soldaatweg 11
1521 RK Wormerveer  

075 642 0100